A digitalizáció kihívásai a HR-ben 2024-ben

2024.04.30.
A digitalizáció kihívásai a HR-ben 2024-ben

A digitalizáció kihívásai a HR-ben 2024-ben – műhelykonferencia és workshop

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Az új technológiák használata forradalmi változásokat eredményez a munka világában, amely a HR szakterületen is felveti a kérdést, hogyan reagáljon ezekre a kihívásokra. A műhelykonferencia keretében körbejárjuk, hogy a digitális technológia milyen módon alakíthatja át a szervezetekben zajló HR folyamatokat. A workshopok keretében bemutatjuk intézetünk oktatóinak és hallgatónak kutatási eredményeit, melyek impulzusként szolgálhatnak az új megközelítések és azok potenciális hatásainak átgondolásához a humánerőforrás menedzsment területén. Az előadásokat követő kötetlen beszélgetések célja az egyetem, mint tudományos közeg és a piaci szereplők közötti kapcsolódási lehetőségek felderítése, hogy kölcsönös szakmai együttműködés és tudásmegosztás jöhessen létre a későbbiekben. Reméljük, hogy a műhelykonferencia újabb lehetőséget biztosít az intézet oktató és kutató kollégái, valamint jelenlegi és végzett diákjaink közötti szakmai párbeszéd bővítésére.

Műhelykonferencia programja

14.00 – 14.30      Érkezés, regisztráció

14:30 – 14:40      Meginytó, az ELTE Alumni Központ köszöntője

14:40 – 16:00      Gondolatébresztő előadások a digitalizáció szerepéről a HR-ben

Dr. habil Fábri György (ELTE PPK FTI docens): AI az emberi erőforrások között: hype vagy realitás?

Dr. Kovács Zsuzsa, Dr. Hegyi-Halmos Nóra (ELTE PPK FTI adjunktusai): HRM 4.0 a tudományos eredmények tükrében

16.00 – 17.30      Párhuzamos workshopok

Digitális megoldások a HR-ben

Digitális kihívások egyéni és szervezeti szintű megoldásai

The third mission of universities as transformative learning opportunities

17.30- 19:00       Alumni találkozó és networking

 


Workshopok programja

1. Digitális megoldások a HR-ben

A modern HR gyakorlatban egyre inkább előtérbe kerülnek az innovatív technológiai megoldások és a mesterséges intelligencia alkalmazása. Hallgatóink olyan témákat dolgoztak fel, amelyek az új digitális megoldások és eszközök alkalmazását vizsgálják a humánerőforrás menedzsment különböző területein. Kutatási eredményeik segíthetnek a HR szakembereknek jobban megérteni és kihasználni a technológia nyújtotta lehetőségeket a kiválasztási folyamatoktól kezdve egészen az munkahelyi tanulásig.

Moderátor: Dr. Hegyi-Halmos Nóra

Ilosvai Júlia (EET MA hallgató): Mesterséges intelligencia használatának gyakorlata a HR-ben

Szenftner Borbála (EET MA hallgató): Digitális megoldások a kiválasztási gyakorlatban

Novák Gabriella Szilvia (Andragógia MA hallgató): Szórakozva tanulás - VR a képzésben

Lénárt Krisztina (ELTE PPK Phd-hallgató): Belső képzések digitalizációja Microsoft 365 rendszerben

2. Digitális kihívások egyéni és szervezeti szintű megoldásai

A digitalizáció jelentősen átalakítja a szervezetek működését, a munkavállalói elvárások körét. A jövőbemutató kompetenciák fejlesztése fontosabbá, a tanulás egyéni és szervezeti szinten egyre sürgetőbbé és nélkülözhetetlenebbé válik. A workshop bevezető előadásaiban olyan kutatási beszámolókat ismerhetünk meg, amelyek a hazai munkaerőpiaci környezeteben vizsgálják az egyének és a szervezetek előtt álló új kihívásokat és az alkalmazkodást szolgáló tanulási folyamatokat.

Moderátor: Dr. Tóth-Téglás Tünde

Dr. Tóth-Téglás Tünde (ELTE PPK FTI adjunktus): Jövőbemutató kompetenciák

Katona Réka (EET MA hallgató): Digitális kompetencia összetevői

Dr. Muth-Fazekas Ágnes (ELTE PPK FTI adjunktus): Tanulási szokások

Dr. Erdei Luca Alexa (ELTE PPK FTI adjunktus) és Dr. Bedzsula Bálint (ELTE GTK adjunktus): Tanulástámogató szervezeti kultúra

3. The third mission of universities as transformative learning opportunities

In the contemporary landscape shaped by Industry 4.0 and rapid digitalization, universities find themselves at a critical juncture, navigating their traditional roles alongside emerging responsibilities. The presentations showcase experiences and challenges arising from the implementation of an international cooperation, the Incubating Freedom for Ukraine project, that aims to provide employable skills for Ukrainian refugee women, with a primary focus on competencies required by the IT sector. During the workshop we encourage debate regarding the potential role of universities in supporting lifelong learning in the light of changing labour market expectations.

Moderátor: Dr. Kovács Zsuzsa

Prof. Anatolii Melnychenko (Vice-rector Igor Sikorsky University of Technology KPI in Kyiv): Sharing project experiences

Martin Hromada (Vice-dean of international relations, Tomas Bata University, IFU Czech team): Sharing project experiences

Prof. Marta Frankowska (University of Gdańsk, IFU Poland team): Sharing project experiences

Dr. Balázs Németh (Associate Professor of Adult and Lifelong Learning at the University of Pécs): Changing Roles of Universities in the Development of Creative Communities. Third or Fourth Mission?