In memoriam Koltai Dénes (1947-2022)

2022.05.03.
In memoriam Koltai Dénes (1947-2022)

Méltósággal viselt hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Dr. Koltai Dénes népművelő, andragógus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem professzora, a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézet igazgatója, 2005-től, két cikluson keresztül a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar dékánja.

Oktatóként és kutatóként életművének fókuszában az egyetemi szintű andragógus szakemberképzés és kutatás-fejlesztés megalapítása, fejlesztése állt. Az általa vezetett intézet és kar a kultúra- és felnőttoktatás-kutatás, az andragógia, a humánfejlesztés és a művelődéstudomány oktatásának és kutatásának interdiszciplináris központjává vált. Országos szinten szervezett, kihelyezett képzésein többezer felnőttképzési szakember végzett. Erőt sugárzó, szociálisan érzékeny, közéleti ember volt. Halála pótolhatatlan veszteséget jelent az andragógia oktatás és felnőttképzés-kutatás számára.

Emlékét őrzik tanítványai és kollégái, köztük az ELTE PPK Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézetének oktatói és hallgatói is.