Zábó Virág díjnyertes cikke

2022.07.25.
Zábó Virág díjnyertes cikke

Szenior kategóriában II. helyezést ért el "Mik a karaktererősségek" című cikkével Zábó Virág, az ELTE PPK Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet tanársegédje, a Pszichológiai Doktori Iskola PhD hallgatója. A versenyre az Új Nemzeti Kiválóság Program és a Kooperatív Doktori Program ösztöndíjasai jelentkezhettek a kutatási eredményeik szélesebb körű disszeminálásának céljából.

A tudományos eredményekről való közérthető híradás, a tudományok népszerűsítése az egyetemi startégia fontos, nemzetközi trendekhez illeszkedő eleme. Az immáron negyedszerre megrendezett verseny a tudománykommunikáció egyfajta lehetősége, emellett a különöbző képzési szinteken tanuló, fiatal kutatók találkozási alkalma.

Az összes pályamunka megtekinthető itt, az ELTE honlapján. Zábó Virág az ELTE PPK Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportjának tagja, így nem meglepő, hogy a személyiség pozitív jellemvonásaival, az erősségek feltréképezésével foglalkozik. Akinek kedvet csinált a cikk, a Mentálhigéné és Pszichoszomatika folyóirat következő számában keresse a Karaktererősségek Tesztet.