EPALE regionális fórum 2022. március 4-én

2022.02.25.
EPALE regionális fórum 2022. március 4-én

Az EPALE Magyarország március 4-én regionális fórumot tart a felnőttk tanulását támogató európai és nemzetközi törekvésekről. A magyar-angol nyelvű szakmai programba a nemzetközi előadók online kapcsolódnak be, a tolmácsolást a szervezők biztosítják. 

Karvázy Eszter, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal nemzetközi csoportvezetőjének előadása bemutatja majd az EPALE platformot, így a részvételt azok számára is ajánljuk, akik még nem ismerik a felnőttkori tanulásnak ezt a magyar nyelvű, európai uniós platformját. Részt vesz még többek között Heribert Hinzen, UNESCO szakértő, Aleksandra Kozyra, az EAEA szervezetfejlesztési vezetője is. A részletes program itt érhető el. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

 

Az EPALE egy európai, többnyelvű, nyitott tagsággal rendelkező közösség, melynek aktív, szakmai tartalmakat létrehozó, megosztó tagjai felnőttoktatással -és képzéssel foglalozó szakemberek, oktatók, kutatók, de a politikai döntéshozók is képviseltetik magukat. (Bővebb információ itt.) A 2022. év tematikai fókuszai a fiatal felnőttek, a tanuló közösségek, a kreativitás és a kultúra.

Az ELTE PPK Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézete együttműködik az EPALE Magyarországgal. Intézetünk oktatója, D. Babos Zsuzsánna rendszeresen oszt meg szakmai tartalmakat, recenzál és publikál az EPALE Magyaország oldalán. Emberi erőforrás tanácsadó és andragógia mesterszakos hallgatóink, valamint közösségszervezés alapszakos hallgatóink figyelmébe is ajánljuk ezeket a cikkeket:

Emberierőforrás-menedzsment a minőségfejlesztés jegyében a közművelődésben

Az átalakuló felnőttképzés jogszabályi környezete a közművelődés tükrében

Az egész életre kiterjesztett, élethosszig tartó tanulás a közművelődés tükrében.