I. Országos Közösségszervezés Találkozó

2023.05.25.
I. Országos Közösségszervezés Találkozó

Az ELTE PPK Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézetének közösségszervezés alapszakos hallgatói 2023. május 3-ára szervezték meg az általuk kezdeményezett I. Országos Közösségszervező Találkozót (OKT) az EPALE Magyarország támogatásával.

A szakmai nap célja az volt, hogy a különböző egyetemek közösségszervezés szakos hallgatói, oktatói és a terepen dolgozó szakemberek találkozzanak egymással, megismerjék azokat a munkaerőpiaci lehetőségeket, karrierutakat, melyek a végzett közösségszervezők előtt állhatnak. Előadóként részt vettek a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság, a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra, a Tempus Közalapítvány, valamint az Országos Közművelődési Konferencia szervezői csapata, továbbá az ELTE PPK Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézetének oktatói is. A délutáni idősávban a résztvevők a diploma utáni elhelyezkedéssel kapcsolatban már végzett hallgatókkal is beszélgethettek, ennek keretében megismerhették a forprofit, az állami közművelődési és a tudományos karrierutakban rejlő lehetőségeket. 

A rendezvény első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal valósult meg. A résztvevők magas száma és a pozitív visszajelzések jól kifejezték, hogy a hallgatóknak igényük van kötetlen (tanórán kívüli), mégis szakmai-tudományos keretek között találkozni egymással, a pályán levő kollégákkal, és új információkat szerezni a közösségszervezés szerteágazó irányzatairól. 

A galéria megtekinthető itt.