Felsőoktatás-pedagógiai konferencia 2023

Felsőoktatás-pedagógiai konferencia 2023

Felsőoktatás-pedagógiai kutatások és fejlesztőmunka az új feltételek között

A konferencia az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar és a Magyar Tudományos Akadémia II. Osztály Pedagógiai Tudományos Bizottság Felsőoktatás-pedagógiai Munkacsoportjának együttműködésben valósul meg.

Dátum: 2023. október 25.
Helyszín: ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar, 1075 Budapest, Kazinczy u. 23-27.

 

A felsőoktatás-pedagógiának értékes előzményei vannak hazánkban, ám ezeken is túltekintve e szakterület életre keltését és dinamizálását követeli a magyar felsőoktatás aktuális, forrongó, átmeneti állapota is. Az intézmények új feltételek között keresik a maguk útját, ugyanakkor sokban közös gondokkal néznek szembe, hasonló lehetőségekkel számolhatnak, egészséges versengésük mellett szükség van az előrevivő tapasztalatok cseréjére is. Ez kiterjedhet a nehézségek felmérésére és a kedvező megoldások bemutatására egyaránt.

Az országos rendezvény fókuszában a felsőoktatás hatékony működésének módszertani, intézményi és átfogó strukturális problémái állnak, melyek megvitatásában a neveléstudomány és kiterjedt határvidéke szakembereire számítunk, de a felsőoktatás legkülönbözőbb diszciplináris területein működő elkötelezett oktatók részvételét is szeretnénk előmozdítani a mind teljesebb tájékozódás és példaadó együttműködés jegyében.

REGISZTRÁCIÓ ÉS ABSZTRAKT FELTÖLTÉSE IDE KATTINTVA

 

Érdeklődni az fti_igazgato@ppk.elte.hu email címen lehet.