Szakirányválasztás

2023.05.23.
Szakirányválasztás

Közeleg a szakirányválasztás ideje az Andragógia MA és az Emberi erőforrások BSc szakokon. Mit kell tudni erről? Segítünk eligazodni!

Mikor van a szakirányválasztás?

A tavaszi félévben az Andragógia MA és a Emberi erőforrások BSc szakosok számára.

(Az őszi félévben a közösségszervezés BA szakosok számára.)

Az aktuális határidők a Qtér Tanügyi időrendben nyomonkövethetők: 2022. május 28. (17:00) - 2023. június 22. (20:00)  között lesz nyitva a szakirányválasztó hallgatók számára a Neptun felület.


Hogyan kell szakirányt választani?

A szakirányválasztás a Neptunban történik. 

Segédlet

Szakirányt választani azok tudnak, akik regisztrálnak a következő félévre. A 2022/23. tanév tavaszi félévében történő szakirányválasztás előtt a 2023/24. őszi félév aktiválása szükséges.


Milyen szakirányok vannak?

A szakirányokról, a szakirányos tárgyakról a tantervek és a szakos ismertetők adnak képet:

között lehet választani.

A szakirányválasztásról lemaradók kérelemmel fordulhatnak a Tanulmányi Bizottsághoz késedelmes szakirányválasztás tárgyában. A fenti képzésekért felelős Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet fenntartja a jogot, hogy azok a hallgatók, akik nem választanak szakirányt az arra rendelkezésre álló időben, csak olyan szakirányra kerüljenek be, amelyen megmaradt férőhely az adott tanévben.


Mikor van eredméyne a szakirányválasztásnak?

Az eredményhirdetés időpontja a 2022/23. tanév tavaszi félévében 2023. július 14. 16:00-20:00 óra. A szakirányra bekerülésről a Neptunban jelenik meg a döntés.