Új stratégiai partnerünk: Trenkwalder Outsourcing & Services

2022.06.01.
Új stratégiai partnerünk: Trenkwalder Outsourcing & Services

Közös célokra irányuló stratégiai megállapodást kötött az ELTE PPK Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézete és a magát 14 európai országban képviselő, vezető személyzeti szolgáltató, a Trenkwalder Outsourcing & Services. Az emberi erőforrások BSc szakmai napon, 2022. május 13-án a hallgatók személyesen is találkozhattak a Trenkwalder két munkatársával, Páli Nórával (Student Services Leader) és Sápi Andreával (Learning and Development Specialist), prezentációjukon keresztül közelebbről megismerhették a cég operatív HR tevékenységét, valamint az ELTE Trenkwalder Iskolaszövetkezet kínálatát.

Az együttműködés a mesterképzésre is kiterjed, az emberi erőforrás tanácsadó mesterszakon a legkiválóbb hallgatók az újonnan induló Trenkwalder Kutató Műhely tagjai lehetnek és empirikus szakdolgozatukat vállalati külső konzulens támogatása mellett, valós adatbázisok felhasználásával készíthetik el. A kutatási műhely kiemelt célja olyan szakdolgozatok elkészítésének támogatása, melyek aktuális munkaerőpiaci problémák feltárására és azok megoldására fókuszálnak.

A Trenkwalderrel való együttműködés összhangban áll az emberi erőforrások BSc munkahelyi fejlesztés és megtartás specializációjának tervezett indításával. Az ELTE PPK-án a 2021/2022. tanévben először indult ez az alapképzés az ELTE Gazdaságtudományi, Természettudományi és Társadalomtudományi Karainak együttműködésében. Az elsőéves hallgatók éppen specializációválasztás előtt állnak: az ELTE TÁTK által gondozott diverzitásmenedzsment (felelős: Dr. Juhász Gábor, habilitált egyetemi docens) és az ELTE PPK által gondozott munkahelyi fejlesztés és megtartás (felelős: Csehné dr. Papp Imola, habilitált egyetemi docens négy-négy kurzuskínálata közül választhatnak, a szakmai napon a hallgatók ezek tartalmát és a specializált tudáson alapuló, munkaerőpiaci előnyöket, elhelyezkedési lehetőségeket ismerhették meg.

  

 

Az előadásokat követően az ELTE PPK Hallgatói Önkormányzatának bevonásával az érdeklődő diákok fókuszcsoportos beszélgetés keretén belül megosztották tapasztalataikat a képzés első évéről, ezzel segítve a hallgatói igények közvetítését az oktatásszervezők és oktatók felé.

Az emberi erőforrás BSc szakról bővebben:

Kinek való az emberi erőforrások alapszak?

Nyílt hét 2022