Sikeresen szerepelt az FTI a HVG tavaszi állásbörzéjén

2024.04.23.
Sikeresen szerepelt az FTI a HVG tavaszi állásbörzéjén

A munkaadók mellett egyetemek is jelen voltak a HVG Állásbörzéjén. Szemben a többi egyetemmel az ELTE PPK Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézete nem a szakjait népszerűsítette, hanem szolgáltatást nyújtott és kutatási eredményekről számolt be.

Az emberi erőforrás tanácsadó mesterszakos és emberi erőforrások alapszakos hallgatók az FTI standjánál rapid interjú lehetőséggel és ahhoz kapcsolódó tanácsadással várták az álláskeresőket 2024. április 16-17-én a budapesti Papp László Arénában. (A tanácsadási program tartalma itt olvasható, az összefoglaló videó itt érhető el.) A szolgáltatás nyújtására a képzésben oktatók készítették fel a hallgatókat és a helyszínen is támogatták őket. A két nap alatt mintegy 60 órányi interjútanácsadás valósult meg, amit közel 100 fő vett igénybe. A HVG által biztosított további standoknál az érdeklődők grafikai ötleteket kaphattak CV íráshoz és felpróbálhattak különböző öltözeteket, amikben érdemes megjelenni egy állásinterjún; így az álláskeresők komplex felkészítésben részesülhettek. 

Hogyan készüljünk fel az állásinterjúra? Az FTI letölthető tanácsai.

A HR Backstage konferencián Dr. Tóth-Téglás Tünde egyetemi adjunktus, intézetünk oktató-kutató munkatársa a vállalati szakembereknek tartott előadást a jövőbemutató kompetenciákról, ahol megismerhetőek voltak az aktuális "Vállalati kompetenciamenedzsment" kutatás eredményei is, valamint bemutatta, hogy a nemzetközi prognózisok szerint mik a munkaerőpiaci sikerkritériumok. (A kapcsolódó kiadvány letölthető innen. A kutatás folytatódik, a vállalati képviselők számára a kérdőív itt érhető el, további érdekődést a hr.kutatasok@ppk.elte.hu címen fogadunk.)

Felkészülés a jövőre: a kompetenciákról való gondolkodás a 21. században (letöthető kiadvány)

Az állásbörzén Mohos Edina andragógia PhD hallgató pályatanácsadás fókuszú előadást tartott, melynek során a quiet quittingre, azaz a csendes felmondásban rejlő veszélyekre hívta fel a figyelmet, ami az aktív korú munkaerőből valamennyi generációt érinti.

Az eseményről folyamatosan beszámoltunk Facebook és Instagram oldalainkon is. 

 

 

 

 

 

HVG állásbörze (2024.04.16-17.)

HVG állásbörze (2024.04.16-17.)

0

/

0

0

/

0